
RECEPTI
Gulaš sa crnom trubom u prahu
Sastojci
- 2 kg junetine
- 300 g luka
- 4 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 1-2 peršuna
- komadić korena celera
- 0,5 l crnog vina
- 2 kašićice praha crne trube
- 1 kašičica aleve paprike
- 1/2 kašičice dimljene mlevene paprike
- 1 kašičica pimenta
- 1 kašičica pesta od paprike
- 1 kašika koncentrata paradajza
- lovorov list, list peršuna, so, biber
Priprema
Korak 1
Meso izrežite na komade veličine zalogaja pa ga ispecite na masnoći i to u dve, tri ture. Nemojte sve staviti odjednom u posudu jer će se sve zalepiti, a svaki komad se mora zapeći.
Korak 2
Pečeno meso izvadite pa izdinstajete luk dok ne požuti, dodajte mlevenu papriku i piment pa pola čena belog luke i kratko propržite. Zatim u lonac stavite naseckano korenasto povrće i za nekoliko minuta meso i koncentrat paradajza.
Korak 3
Ulijte vino, promešajte pa ulijte vodu i ostavite da se krčka na laganoj vatri uz povremeno mešanje barem dva sata.
Korak 4
Pred kraj kuvanja dodajte prah crne trube, ostatak belog luka, so, biber i peršunov list. Poslužite s palentom u koju ste dodali sveže ili namočene suve trube i suvi paradajz.
RECEPTI
Pogledajte sve recepte
