image
RECEPTI

Kajgana od lisičarki

Sastojci

  • 6 jaja
  • 400 g lisičarki
  • 1 luk
  • 250 g sira gaude ili drugog punomasnog sira
  • Polovina male tegle (370ml) zelenih maslina s bademom
  • so, biber, piment, timijan

Priprema

Korak 1

U tiganju na zagrejanom maslinovom ulju dinstati sitno iseckan luk dok ne postane staklast. Dodati narezane pečurke i dinstati dok ne omekšaju. Smrviti nekoliko zrnca pimenta, i ubaciti u pečurke zajedno s nekoliko listića timijana i dinstati još dva tri minuta.

Korak 2

U posebnoj posudi umutiti jaja, posoliti i pobiberiti, dodati po potrebi malo mleka ili pavlake za kuvanje.

Korak 3

Razmućenim jajima preliti lisičarke i dodat cele ili na pola razrezane masline.

Korak 4

Kad se jaja počnu zgušnjavati, odnosno zapeku s donje strane ali s gornje su još mekana skinuti s vatre, posuti sa naribanim sirom i staviti u prethodno, na 200 stepeni zagrijanu rernu. Peći desetak minuta ili dok se sir ne rastopi i dobije zlatnožutu boju.

RECEPTI

Pogledajte sve recepte

image