image
Taste of the west

Organski vrganj prah

II klasa suvog vrganja samlevena i spakovana u teglicu od 10 g. Vrganj je najcenjenija pečurka u Evropi. Izuzetno je bogat vitaminima B12, B1, B2, B3, B5, C, D I mineralima K, Fe, Zn, Se, Cu, Ca I beta-glukanom. Posebno se preporučuje u vegetarijanskoj I veganskoj ishrani, sadrži više belančevina od bilo koje vrste povrća. Koristi se kao začin u mnogim jelima.

Organski proizvod

image
Organski vrganj prah

Sastav

Vrganj je najcenjenija pečurka u Evropi. Izuzetno je bogat vitaminima B12, B1, B2, B3, B5, C, D i mineralima K, Fe, Zn, Se, Cu, Ca i beta-glukanom. Posebno se preporučuje u vegetarijanskoj I veganskoj ishrani, sadrži više belančevina od bilo koje vrste povrća, niskokaloričan je, sličnog sastava kao belančevine životinjskog porekla.

Organski vrganj prah

Nutritivna vrednost

Nutritivna vrednost na 100gr
Kalorijska vrednost  1288 [kJ]
Kalorijska vrednost 307 [kcal]
Masti 5,3 [g]
Masne kiseline 0,59 [g]
Ugljeni hidrati 24,7 [g]
Šećeri 2,53 [g]
Belančevine 28,4 [g]
Soli 0,07 [g]

Organski vrganj prah

Upotrebna vrednost

Naš proizvod koristite kao dodatak/začin jelima. Kao sto biste koristili beli luk u prahu ili biber, u istu svrhu koristite i naše pecurkice koje smo samleli u prah.

Vrganj u prahu kao začin možete koristiti po vašem ukusu, koliko jako želite da se oseti miris i ukus pečuraka i sto je najbolje, ne mozete da preterate – nisu ljute kao biber i beli luk.

Trebalo bi da bude termicki obradjen, pred kraj kuvanja da ga dodate a mozete ga dodati koliko hocete i koristiti koliko god često želite.

Taste of the west

Organski vrganj prah - gde kupiti?

Sve naše proizvode možete kupiti na našem online shopu ili u maloprodajnim objektima DM-a.